Univera Logo





Lezita StokbarPlus ile Depolarını Yönetiyor

2006 yılında İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde arkasında köklü bir geçmişle kurulan Lezita, Univera’nın bugün Alarko, Azim Kozmetik, Doğuş, Efe Rakı, Flormar, Kraft, Opet ve Philip Morris için kurduğu ve yönettiği depo yönetim çözümünü kullanmaya başladı. Yem sektöründe Türkiye’nin ilk ve lider firması olan Abalıoğlu kırk yıllık sanayi ve girişimcilik tecrübesini gıda sektörüne Lezita ile taşıdı.

Yemden damızlık yumurta ve civciv üretimine, sözleşmeli yetiştiricilikten et üretimine kadar tam bir entegrasyon içinde çalışan Abalıoğlu’nun yatırımcı zihniyeti Lezita markasının "en"lerle birlikte doğmasına yol açtı. Böylece toplam 100.000 metre karelik alanı ile ülkemizin en büyük, üretimde geliştirilen en son teknolojilere sahip ve en hijyenik Et Entegre Tesisi Türkiye’ye kazandırıldı. İşte tam bu noktada, bu özel yapıyı ve büyük organizasyonu daha iyi yönetmek ve teknoloji kullanılarak tüm çalışmaları doğru verilerle organize etmek adına Univera ile çalışılmaya başlandı.

Merkez kesimhane ve bölge depolarının stoklarının etkin olarak yönetilmesi, üretime giriş ve sevkiyattan itibaren ürün izlenebilirliğinin sağlanması, üretim sonu kayıtlarının sevkiyat belgelerinin otomatik olarak sistem tarafından oluşturulması ve FIFO yönetiminin yapılabilmesi amacıyla projeye ilk adım Ağustos 2009’da atıldı. Program özelliklerinin tüm ihtiyaçları karşılaması ve Univera ekibinin 18 yıllık başarılı geçmişi StokbarPlus'ın projelerdeki güçlü referansları Univera ile çalışılmasında en büyük güven noktalarını oluşturdu.

Mevcut uygulamada yaşanan sıkıntıların gün geçtikçe artması, verilerin gecikmeli ve hatalı olarak görülmesi depo ve stokların söz konusu nedenlerle etkin yönetilememesi ve depo uygulamasının sadece merkez tarafında olması, bölge depolarda ise stok yönetim operasyonlarının manuel olarak yapılması sonucu hataların ortaya çıkması nedeniyle Lezita, depo yönetimi için StokbarPlus'ı kullanmaya karar verdi.

Projede, merkez kesimhane, ileri işlem, taze et depoları ve 84 adet bölge deposunda etiket basımı ve veri toplama donanımları olarak INTERMEC CK3 el terminali, Intermec PM4İ etiket yazıcı, SICK CLV 650 endüstriyel konveyör barkod okuyucular kullanıldı.

Projenin hayata geçmesiyle üretim ve depo hareket bilgilerine anlık ve doğru olarak ulaşabilmeyi, ürünlerin üretim girişinden başlayarak; satış yapılan noktaya kadar olan tüm süreçlerde ürün izlenebilirliğinin sağlanmasını hedefleyen Lezita Yöneticileri doğru ve anlık verilerle, üretim ve satış planlarının etkin olarak yapılabilmesinin sağlandığını belirttiler.

Toplum sağlığındaki sorumluluğun bilincinde olan Lezita markası ve yöneticileri Univera ile beraber yarattıkları farklılığın her geçen gün yatırımlarının verimlilik artışı olarak kendilerine artı sağladığını belirttiler.

Merhaba
İlginiz için teşekkür ederiz.
Yardımcı olmak için talebiniz hakkında bilgi alabilir miyim?