Wagner Kablo, 1992 yılında Türk-Alman ortaklığında, Antalya Serbest Bölgede kurulmuş bir kablo gruplama firmasıdır. Firma, Alman ortaklığını devralan Hollandalı Drava Holding NV şirketinin 2010 yılından itibaren stratejik ortağı konumuna gelmiştir.
Antalya Serbest Bölgesinde, 5300 m² üretim alanı, 1700 m² idari kısımlar ile toplam 7000 m² si kapalı olmak üzere 10.000 m²’lik bir alana kurulan firma, 250 işçi ve 50 kişilik idari kadrosuyla hizmet vermektedir.
Geniş üretim hacmine sahip Wagner Kablo, üretim sürecinin ve mamullerin üretimden depoya, depodan müşteriye ulaştırılana kadar olan süreçlerini kontrol etmek için 2012 yılında StokBar Panorama ile Depo ve Üretim Otomasyonu Projesine başladı. Proje ile Wagner Kablo’nun hammadde ve mamul depo stoklarının yönetilmesi, müşteri özel etiketlerinin sistem içerisinden üretim emri kontrollü olarak basılması, üretim ve depo içindeki süreçlerde otomasyon ve izlenebilirliğin oluşturulması amaçlandı.
Proje öncesinde Wagner Kablo özellikle etiketleme konusunda sıkıntılar yaşıyordu. Bu sıkıntılar zaman kaybı ve hata riskini artırıyordu. Depo yönetiminin de bir sisteme değil, kişiye bağlı olması hem hata riskini artırıyor hem de iş sürekliliğinde risk yaratıyordu. Wagner Kablo tüm bu riskleri göz önünde bulundurarak, müşterilerine hatasız ve hızlı hizmet sunmak için Univera ile projeye başladı.
{p,2957,r}Sevkiyatlarda hataların önlenmesi, müşteri etiketlerinin doğru olarak sistem içerisinde oluşturulması, üretim alaınında malzeme / yarı mamul takibi yapılabilmesi, hammadde girişinden sevkiyata kadar tüm süreçlerde FIFO ve lokasyon yönetimi yapılarak etkin depo ve lokasyon yönetiminin hedeflendiği projede tüm süreçler 6 ay içinde canlı uygulanmaya başladı. Birçok farklı aşamadan oluşan projede, her aşamaya uygun donanımlarla verimlilik artırıldı. Projede depo uygulamaları için tasarlanmış Intermec CK 3 el terminali ve etiket baskısında yüksek kalite için Zebra ZM 600 ve ZT 220 etiket yazıcıları kullanıldı.
Proje kapsamında, hammadde deposuna malzeme kabullerinin kontrollü olarak yapılması, üretime iş emri kontrollü olarak malzeme transferlerinin yapılması, üretim alanında anlık olarak hangi malzemelerin bulunduğunun iş emri ve parti no bilgileri ile anlık olarak takip edilmesi, mamul depo girişlerinin el terminalleri ile anlık olarak yapılması ve kullanılan ticari pakette üretim teyitlerinin otomatik verilmesi ve mamul deposundan müşteriye yapılan sevkiyatların müşteri siparişleri ile kontrollü olarak yapılması sağlanmış oldu.
12. Univera Mobil Teknolojiler Günü’ne konuşmacı olarak katılan Wagner Kablo Bilgi İşlem Müdürü Mehmet Ramazan Duyar, “Büyük bir üretim hacmine sahibiz. Üretim hacmimiz büyüdükçe iş süreçlerimizde duyduğumuz ihtiyaçlar da artıyor. Küçük ve çok parçalı üretim yaptığımız için tüm süreçleri kontrol edebilecek bir otomasyona ihtiyacımız oldu.
Proje ihtiyacımızı belirledikten sonra ihtiyacımızı karşılayabilecek firma arayışına girdik. Özellikle StokBar Panorama’nın sağladığı esneklik ve uyarlanabilir yapısı Univera’yı seçmemizde öncelikli sebep oldu. Tabi bunun yanında, bilgi birikimi, tecrübeli proje ekibi ve güçlü referanslar da Univera ile çalışmamızı sağlayan etkenlerdi.
Univera ile birlikte gerçekleştirdiğimiz proje sayesinde, etkin ve kişi bağımsız stok yönetimi, malzeme girişinden müşteri sevkiyatına kadar izlenebilirlik, müşteri memnuniyeti ve performans artışı sağladık.” diyerek proje ile ilgili görüşlerini paylaştı.