Univera Logo





Univera, UBMK 2017’de “Test Otomasyonu” Deneyimlerini Paylaştı

Küresel anlamda hızlanan rekabet firmalar için verimlilik ve kalite standartlarını yükseğe taşımalarını gerekli kılmaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ise sektörlerin insan hatasını minimize edebilme imkanı sağlamaktadır. Dijitalleşmenin firmalar için yaygınlaşmaya başladığı dönemde, süreçlerini olabildiğince hatasız gerçekleştirebilmeleri rekabet avantajı kazanılmasında önem taşımaktadır. Bunun için test otomasyon süreçlerinin varlığı şirketler için üstün kalite ve başarı için kilit konumuna gelmiştir. Test otomasyonu, test uzmanlarının kendi kodlarını yazarak ve yazılımı test etmek için uygun bir yazılım ürünü ile gerçekleştirilen otomatik bir tekniktir. Temelde manuel bir işlemin otomasyon sürecidir.

Test otomasyonu, Univera gibi çevik yazılım geliştirme süreçlerinin uygulandığı, geliştirmelerini sürekli bir şekilde yeni versiyonları ile müşterilerine ulaştıran organizasyonlar için olmazsa olmaz hale gelmiştir. Tekrarlanan testlerin fazla olması ve bu testlerin manuel yapılması zor, uzun zaman alan ve insan hatasına oldukça açık bir durumdur. Bu süreçlerin otomasyon ile çözülmesi tüm diğer iş süreçlerinde olduğu gibi hem zaman hem de maliyet olarak büyük bir kazanç getirmektedir. Bunların yanında test otomasyonu, yazılım kalite kriterlerinden, güvenilirliği, modülerliği yükseltirken, karmaşıklığı azaltır.

Kaynak:  Emre Çelik, Sadık Eren, Efe Çini, Ömür Keleş(2017); Yazılım Test Otomasyonu ve Bir Kurumsal İş Yazılımı için Örnek Uygulaması; Univera Bilgisayar Sistemleri A,Ş.; IEEE Xplore

Merhaba
İlginiz için teşekkür ederiz.
Yardımcı olmak için talebiniz hakkında bilgi alabilir miyim?